Vrijwilligers werk

Volunteering
Elimu Foundation bemiddelt in het verzorgen van bezoeken, stages en uitwisselingen met URDT en de girls school. Het is een win-win situatie: de vrijwilliger leert, krijgt een geweldige ervaring om in een andere cultuur en op zo'n bijzondere school te werken en de school krijgt materiele, technische en morele ondersteuning van de vrijwillger. Vaak draait dit uit op een duurzame vriendschap.

Wij zoeken naar vrijwilligers met specifieke kennis die niet in de school direct voorhanden is. Daar hoort ook een fondsenwervings aktie bij voor het project dat je wilt uitvoeren. Tientallen vrijwilligers kijken terug op een bijzondere ervaring die hun leven verrijkt heeft.

We hebben vrijwillgers gehad om ondersteuning te geven bij:

1) Bouwprojecten (klaslokalen, eetzaal, bibliotheek en theaterzaal)

2) een sportproject om het gymnastiek en sport programma te verbeteren en het ontwikkelen van een draaiboek voor het organiseren van de jaarlijkse marathon

3) een water opvang trainings project. 8 vrijwilligers hebben de staff en studenten van de URDT ambachts school getrained in het installeren van water opvang systemen en het duurzaam aanleggen van golfplaten daken voor de meiden school

4) een theater project. Een student van de Groningse theater school in Uganda met de theater groep van de school een 'story telling' project in de afrikaanse context uitgevoerd special gericht op educatieve boodschappen. De theater zaal heeft gordijnen gekregen, een ophang systeem voor de decors en inrichting voor de kleedkamers. De vrijwilliger heeft hierzelf fondsen voor gewerfd.

5) Zomervakantie: heb je een techische opleiding of 2 goede rechter handen en zin om voor 2-4 weken reparaties te komen doen op de meiden school? Of wil je meehelpen aan de bouw van behuizing voor onze leraren?

Of heb je andere ideeen hoe je je nuttig kunt maken ter plekke (en er zelf ook iets van te leren)? Contact ons!

Contact ons op via de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.