Sport en gezondheid

De URDT meidenschool vindt dat sport en gezondheid belangrijk is voor het ontwikkelen teamspirit, doorzettingsvermogen en het omgaan met winnen zowel als verliezen. Sport houdt de meiden gezond en ondersteunt de intellectuele ontwikkeling. EF helpt met het organiseren van sport wedstrijden, met sport artikelen en met professionele vrijwilligers.

 

 

De school beschouwt sport als een belangrijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Sports vraagt om focus, discipline, uithoudingsvermogen, team work, tolerantie, en goed en eerlijk omgaan met succes of verlies. Sport helpt ook in het ontwikkelen van een sterk en gezond lichaam en houdt de geest scherp voor logisch denken en het opnemen van nieuwe informatie.


De school gelooft ook dat de sportiviteit en interesse en zorg voor anderen, met name zorg voor arme mensen en slachtoffers, nauw met elkaar verbonden zijn. Sport bouwt vriendschappen en vrede buiten de normale traditionele familie verbanden.

De URDT Girls School is districts kampioen in volleybal en korfbal voor de laatste 5 jaar. URDT organiseert ook sinds 2008 de jaarlijkse Kagadi 'Marathon,' waarbij de leerlingen en anderen met een 10 km hardloop wedstrijd geld inzamelen voor arme kinderen in het district.