Waar worden de Elimu donaties aan besteed?

Algemene doestelling

De Stichting Elimu Foundation (SEF) is een Nederlandse charitatieve instelling met als algemeen doel het bevorderen van onderwijs en persoonlijke vaardigheden van, in het bijzonder, jonge vrouwen uit ontwikkelings landen.

De naam Elimu is afgeleid van het Swahili woord Elimu, wat 'onderwijs' en 'vorming' betekent.

Specifieke doelstellingen


De Stichting is opgericht in 2001 ter ondersteuning van een bijzondere meidenschool in Noord- West Uganda: de Girls School van het Uganda Rural Development Training programma (URDT).

URDT ontwikkelt een nieuwe onderwijs methode waarbij meisjes uit arme gezinnen de spil zijn van verbetering van de leefomstandigheden bij hun thuis en in hun dorp. We hebben al veel resultaten van deze nieuwe aanpak gezien en gaan dus verder met dit project.  De URDT Girls' school verdient meer ondersteuning om zo uit te groeien naar een nationaal initatief van onderwijs vernieuwing.

De Stichting werft op verzoek ook fondsen voor de andere onderwijs-componenten van de URDT.


Legale status en belastingen


De Stichting Elimu Foundation staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente (nummer 08102001).

De Stichting heeft ANBI status en is dus fiscaal erkend als charitatieve instelling (cf. art. 24, lid 4 Successiewet 1956).

Uw gift aan de meiden school via Stichting Elimu levert u daarom een belastingvoordeel op.U kunt overwegen om het belasting voordeel ook te doneren?


Geen strijkstok


Dankzij de persoonlijke betrokkenheid van ons bestuur werkt iedereen vrijwillig en rekent men geen kosten. Daarom kan Elimu garanderen dat elke eurocent die u op onze bank rekening stort op de beoogde plek terecht komt.


Met wie werkt SEF samen?


SEF heeft een netwerk van bijna 70 donateurs. We willen dat uitbreiden tot tenminse 100 mensen. Heb je zin om persoonlijk betrokken te zijn bij de meidenschool? Email dan een van onze bestuursleden.


Sinds 2001 heeft een team van 12 vrijwilligers bewustwordingsprojecten gerealiseerd met 4 Nederlandse scholen:

Augustinus College te Groningen; Springplank school te St Oedenrode; ROC Landstede te Kampen en Comenius school te Den Haag.


SEF heeft bewustwordingscampagnes gevoerd samen met:

Stichting Kinderenhulp in Ontwikkeling (KIO); Stichting Ontwikkelings Samenwerking Veere (SOV); Stichting Solidariteits Fonds Vrede Opbouw (SOFOVO); Rotary Twente; Triodos Foundation  Zeist en de Gereformeerde Kerk Voorthuizen.

SEF financiert momenteel samen met Coraid een specifiek project in de URDTGS dat zich richt op het ontwikkelen van leiderschaps vaardigen en het verbeteren van de gezonheid en inkomen bij de studenten thuis.


SEF zoekt ook vrijwillgers


Wij zoeken naar vrijwilligers met specifieke kennis die niet in de school direct voorhanden is om naar Uganda te reizen voor een een bepaalde bottleneck aan te pakken en personeel te trainen.

In dat kader zijn  29 vrijwillgers uitgezonden om ondersteuning te geven bij bouwprojecten (3  prrojecten, een sportproject voor bewustwording en het creëren van partnerships voor vrede ter plekke (6 bezoeken met in totaal 26 personen).

Binnenkort gaat een team van 8 vrijwilligers naar Uganda om locale staf te trainen in het construeren van lekvrije daken duurzaam te repareren. Zie de aktie Hoogland.


We kunnen ook altijd vrijwilligers gebruiken voor ons aktie werk in Nederland.

 

Heb jij zin om je in te zetten voor jonge meiden in Afrika, of wil je meer weten? Email ons bestuur
 

Algemene doestelling

De Stichting Elimu Foundation is een Nederlandse charitatieve instelling met als algemeen doel het bevorderen van onderwijs en persoonlijke vaardigheden van, in het bijzonder, jonge vrouwen uit ontwikkelings landen.

De naam Elimu is afgeleid van het Swahili woord Elimu, wat 'onderwijs' en 'vorming' betekent.

Specifieke doelstellingen

De Stichting is opgericht in 2001 ter ondersteuning van een bijzondere meidenschool in Uganda: de Girls School van het Uganda Rural Development Training programma (URDT).

URDT ontwikkeld een nieuwe onderwijs methode waarbij meisjes uit arme gezinnen de spil zijn van verbetering van de leefomstandigheden bij hun thuis en in hun dorp. Dit initiatief verdient naar ons idee veel ondersteuning om zo uit te groeien naar een nationaal initatief.

De Stichting werft op verzoek ook fondsen voor de andere onderwijs-componenten van de Uganda Rural Development and Training Programme (URDT), de moederorganisatie van de URDT Girls School.

Legale status en belastingen

De Stichting Elimu Foundation staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente (nummer 08102001). De Stichting heeft ANBI status en is dus fiscaal erkend als charitatieve instelling (cf. art. 24, lid 4 Successiewet 1956). Uw gift aan de meiden school via Stichting Elimu levert u daarom een belastingvoordeel op.U kunt overwegen om het belasting voordeel ook te doneren?

Geen strijkstok

Dankzij de persoonlijke betrokkenheid van ons bestuur rekent men geen kosten. Daarom kan Elimu garanderen dat elke eurocent die u op onze bank rekening stort op de beoogde plek terecht komt.

 

Met wie werkt SEF samen?

SEF heeft een netwerk van bijna 70 donateurs.

Sinds 2001 heeft een team van 12 vrijwilligers bewustwordingsprojecten gerealiseerd met Nederlandse scholen (Augustinus College te Groningen; ROC Landstede te Kampen en Springplank school te St Oedenrode)

SEF heeft bewustwordingscampagnes gevoerd samen met Stichting Kinderenhulp in Ontwikkeling (KIO); Stichting Ontwikkelings Samenwerking Veere (SOV); Stichting Solidariteits Fonds Vrede Opbouw (SOFOVO); Rotary Twente; Triodos Foundation  Zeist en de Gereformeerde Kerk Voorthuizen.

 

SEF zoekt ook vrijwillgers

Wij zoeken naar vrijwilligers met specifieke kennis die niet in de school direct voorhanden is om naar Uganda te reizen voor een ‘capacity building project’ of andere projecten naar gelang de behoefte.

In dat kader zijn tot nu toe vrijwillgers uitgezonden om ondersteuning te geven bij bouwprojecten (3 in totaal), een sportproject voor bewustwording en het creëren van partnerships voor vrede ter plekke (6 bezoeken met in totaal 26 personen).

 

We kunnen ook altijd vrijwilligers gebruiken voor ons werk in Nederland.