Judith Mulder naar de meidenschool Uganda

Educatief theater is niet alleen popular in Nederland, dat heeft Judith recentelijk ontdekt. In Maart gaat ze als 4e jaars student van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden naar de URDT meisjes school om te leren hoe ze daar ouders en dorpelingen nieuwe ideeen bij brengen dmv van zang, dans en theater.

Judith gaat naar Uganda voor een stage op de meiden school en een onderzoeks opdracht

De studenten op de school komen allemaal uit achterstands gezinnen. De meiden worden getrained als 'change agents' om daar verandering in te brengen. Samen met hun ouders krijgen ze les in moderne landbouw, preventieve gezondheidzorg, leiderschap, sparen en krediet en ze leren om samen aan een doel te werken.

 

De school is leuk, want je krijgt niet alleen les in de klas, maar je hebt je eigen moestuin, er is een sport veld , je doet samen je huiswerk, je slaapt met z'n vieren in een kamer, en de meiden gaan regelmatig de boer op met de eductieve theater groep om dorpelingen te onderwijzen.


Wat gaat Judith doen?

Judith gaat haar ervaring en kennis delen met theater afdeling. Ze gaat onderzoek doen hoe ze kan helpen om de educatieve theater producties en de documentatie daarvan te verbeteren. Daarnaast gaat ze onderzoeken hoe er theater les wordt gegeven aan alle studenten en waar nodig haar inbreng voor verberting geven.

 

Ze gaat ook samen met de studenten een voorstelling doen in de dorpen en korte educatieve filmpjes maken waar de ouders van studenten ook van kunnen leren

 

Wat wil Judith graag voor de meiden school terug doen?

 

Judith wil graag helpen met het verbeteren van de logistiek en de aanschaf van gordijnen voor het podium, katrollen voor het ophangen van de decors en kleren haken en spiegels in de kleedkamer. Ook zijn er geen toilet en een wastafel voor (af)sminken aanwezig. We hopen via deze aktie 4.000 euro bij elkaar te brengen om de theater afdeling af te maken. Doe jij mee?

 

Wat kun jij doen?

 

Je kunt een financiele of materiele bijdrage leveren om Judith's project te realiseren. Elimu Foundation houdt bij hoeveel er voor Judith' s project wordt geschonken en stuurt het hele bedrag begin april naar de bankrekening van de meidenschool. Elke euro gaat rechtstreeks naar dit project.

 

Je bijdrage kan belasting voordeel opleveren want Elimu Foundation is een fiscaal erkende stichting.

 

Wil je meer weten?

 

Contact dan:

Judith Mulder: email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Of

Alida Bakema in Uganda die nauw bij dit project is betrokken:

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.