Judith Mulder naar de meidenschool Uganda

Educatief theater is niet alleen popular in Nederland, dat heeft Judith recentelijk ontdekt. In Maart gaat ze als 4e jaars student van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden naar de URDT meisjes school om te leren hoe ze daar ouders en dorpelingen nieuwe ideeen bij brengen dmv van zang, dans en theater.

Judith's Educatief Theatre aktie 2011

Judith gaat naar Uganda voor een stage op de meiden school en een onderzoeks opdrachtdonate

Educatief theater is niet alleen popular in Nederland. In maart gaat Judith Mulder ,4e jaar student van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden naar Uganda om te leren hoe ze op de URDT meisjes school zang, dans en theater als middel gebruiken om ouders en dorpelingen nieuwe inzichten bij te brengen.

 

De studenten op de school komen allemaal uit achterstands gezinnen. De meiden worden getrained als 'change agents' om dat te veranderen. En dat is hard nodig. Thuis is er veel ziekte en er is geen duurzamen bron van inkomsten; met alle gevolgen van dien. Samen met hun ouders krijgen de studenten les in moderne landbouw, preventieve gezondheidzorg, leiderschap, om gaan met geld en ze leren om samen als gezin aan een doel te werken.

 

De school is leuk, want je krijgt niet alleen les in de klas, maar je hebt je eigen moestuin, je kunt meedoen aan allerlei soorten van sport, je doet samen je huiswerk en je slaapt met z'n vieren in een kamer.

De studenten gaan regelmatig de boer op met de eductieve theater groep om dorpelingen via toneel spel, zang en dans te onderwijzen. In de vakantie dragen ze hun nieuwe kennis over aan hun familie leden.

 

Wat gaat Judith doen?

Judith gaat haar ervaring en kennis delen met school's educatief theater afdeling. Ze gaat onderzoek doen hoe ze kan helpen om de theater producties en de documentatie daarvan te verbeteren. Daarnaast gaat ze leren hoe er theater les wordt gegeven en zal, waar nodig, haar inbreng voor verberting geven.

 

Ze gaat ook samen met de studenten een voorstelling doen in de dorpen en korte educatieve filmpjes maken waar de ouders van studenten ook van kunnen leren

 

Wat wil Judith graag voor de meiden school terug doen?

 

Judith wil graag helpen met het verbeteren van de logistiek en de aanschaf van gordijnen voor het podium, katrollen voor het ophangen van de decors en kleren haken en spiegels in de kleedkamer. Ook zijn er geen toilet en een wastafel voor (af)sminken aanwezig. We hopen via deze aktie 4.000 euro bij elkaar te brengen om de theater afdeling af te maken. Doe jij mee?

 

Wat kun jij doen om Judith te helpen?

 

Je kunt een financiele of materiele bijdrage leveren om Judith's project te realiseren.Je kunt haar ook helpen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

 

Vermeld aub bij de overmaking dat het bedoeld is voor Judith's educatief theater project.

 

Geen strijkstok

 

Elimu Foundation houdt bij hoeveel er voor haar project wordt geschonken en stuurt het hele bedrag door naar de bankrekening van de meidenschool. Elke euro gaat rechtstreeks naar dit project.

 

Je bijdrage kan belasting voordeel opleveren want Elimu Foundation is een fiscaal erkende stichting.

 

Wil je meer weten?

 

Contact dan:

Judith Mulder: email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Of

Alida Bakema in Uganda die nauw bij dit project is betrokken:

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.