Bouwteam vrijwillgers repareert dak meidenschool 2010

Bouwteam vrijwilligers gaat dak meidenschool repareren

Lekkages tijdens tropische buien.
DSC01624_1015x761Hevige regenbuien zijn in Uganda heel gewoon. Helaas zorgen de slecht geconstrueerde afvoer- en dakconstructies voor water overlast problemen op de URDT meiden school. De dak beschoeing en plafond platen zijn al aangetast. Samen met lokale aannemers en studenten van URDT's technische school gaan 8 Nederlandse mannen, onder de naam bouwteam Hoogland’ de lekkages permanent verhelpen. Ze werken dus samen aan een oplossing – ook voor toekomstige bouwprojecten.


Het bouwteam, bestaande uit Johan van der Veer, Henny , Chris & Cor Smink, Bert van de Beek, Gerard Renkes, Fred & Machiel Bakema. Het gaat om een win-win project: de Nederlandse vrijwilligers leren en trainen locale studenten van de technische school in het maken van lekvrije dak- en water afvoer constructies.

 Wat doet het Bouwteam?
Bouwteam Hoogland organiseert jaarlijks bouw- en reparatie training reizen naar organisaties in de ontwikkelings landen. Cor Smink: “We hebben heel bewust gekozen voor de URDT meisjesschool omdat hun vorm van onderwijs ons zeer aanspreekt:. De school is een  strategie om de armoede bij de studenten thuis te bestrijden. Het hele gezin leert mee via een kind dat naar school gaat. Het is bovendien geweldig om met z'n achten zo'n concreet reparatie project uit te kunnen voeren. Ook voor ons een leerzaam traject.”
Waarom Uganda?
BouwteamHoogland_copyChris: "Via Gerard Renkes zijn we in contact gekomen met Fred en Machiel Bakema. Zij steunen al jaren de URDT Girlschool. Deze lagere en middelbare school is uniek omdat meisjes uit arme gezinnen oa worden geschoold in preventieve gezondheids zorg, het genereren van inkomen uit duurzame landbouw en leiderschap. De lessen die ze leren op school, geven ze op hun beurt weer door aan hun familie en het dorp waar ze vandaan komen. Zienderogen ontwikkelt hun gezin en hun dorp zich tot een solide basis voor een gezond en welvarend bestaan op het platteland van Uganda. .Na een bijeenkomst met hun schoonzus Alida, een van de mede oprichters van de school, was elk lid van het Bouwteam het over eens dat dit project de moeite van het ondersteunen waard was!".

Doe jij ook mee??

Wie gaat het financieren?
Alle reis- en verblijfkosten worden volledig door de vrijwilligers betaald. Echter een bijdragen in de materiaalkosten voor reparaties is belangrijk om dit project te laten slagen. We hebben een begroting van zo'n € 15.000,-. Met aanschaf van alle materialen ter plekke steunen we ook nog eens de plaatselijke middenstand. Er is ook nog € 12.500 nodig voor watertanks en kleine andere reparaties. Dit bedrag hopen we van het NCDO te krijgen.

Bedrijven die tot nu toe onze aktie hebben gesteund zijn:

 • Andink Zandhandel BV,
 • Approvato Fashion BV,
 • Bucofa bedrijfskleding,
 • DE WALT gereedschappen,
 • EMM Holding B.V.,
 • Flair & body,
 • Interpolis Verzekeringen,
 • Intergamma
 • HARBERS ijzerwaren en gereedschappen,
 • Pannenkoekenhuis de Kabouterhut,
 • Rabobank Amersfoort en omstreken,
 • SMINK Handels- en aannemingsbedrijf,
 • Uitgeverij DEVIANT
 • ZANDINK

DOE OOK MEE OM DE DAKEN TE DICHTEN EN LOKALE MENSEN OP TE LEIDEN!

Hoe kan ik mee doen?
DSC01642_1015x761Doneer voor bijvoorbeeld de schaf van materialen zoals:
•    zink, hout, schroeven, golfplaten, ijzeren beugels, pvc afvoer goten en pijpen
•   gereedschap zoals slijptollen, boren en ladders

•    tanks voor op van regen water voor drink water, de keuken en het wassen van kleren
•    kranen en putjes voor hergebruik van water op de moes tuin

Uw bijdrage kunt u overmaken op:
Stichting Elimu Foundation
Bankrekening 335.963.315
Rabobank Amersfoort
o.v.v. Uganda Hoogland + de naam van uw contactpersoon (Johan, Bert, Gerard, Fred, Machiel, Chris)

 

En daarna?
Aan het einde van het project ontvangt u van ons een verslag met foto's van het resultaat. Graag uw (email) adres vermelden bij de overmaking.

Win /win situatie voor de vrijwilligers en de school

Fred: "Wij hebben ontzettend veel zin in deze reis en de ervaringen die we op gaan doen.
We hopen dat de meiden school met uw bijdrage en onze inspanningen daarna hun fantastische werk kunnen voortzetten zonder nat te worden".

Machiel; "het lijkt me geweldig om met de studenten van de ambachtsschool samen te werken en hen te leren om duurzame dak constructies te ontwerpen en water opvang systemen". Het is mijn eerst keer in Afrika en ik verwacht dat ik zelf ook veel zal leren".


Voor alle zekerheid: de Elimu Foundation staat op de ANBI lijst van charitatieve instellingen, je kunt je bijdrage dus opgeven bij de belasting. Elimu Foundation werkt uitsluitend met vrijwilligers.  Elke euro gaat dus direct naar dit project