Sporters 4 sporters Lekstreek

STV De Lekstreek sport voor de URDT meidenschool

De jeugdschaatsers van de STV Lekstreek hielden op 4 april 2009 een inzamelingsactie voor de URDT meidenschool. Dit geweldige initiatief werd genomen door Melissa van Dommelen, een studente aan de ALO in Groningen, en schaats/skeeler-trainster bij STV Lekstreek. Hoewel Melissa zelf niet meer mag schaatsen vanwege een beschadigde knieschijf, geeft ze nog steeds schaatsles aan ongeveer 80 jonge kinderen.

Wedstrijd

Voor zaterdag 4 april organiseerde ze een skeeler clinic en wedstrijd georganiseerd bij STV Lekstreek waarbij haar leerlingen twee prijzen kunnen winnen: zo veel mogelijk rondjes skeeleren, en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de URDT meidenschool in Uganda. Melissa en haar vriendin Sophie hoopten met deze actie ten minste 1000 euro bij elkaar te krijgen. Het ingezamelde geld heeft Melissa gebruikt voor het promoten van sport op de meidenschool, waar zij in de tweede helft van 2009 haar stage voor de ALO heeft gelopen.

De URDT meidenschool, sport en goede doelen

Sport, zoals volleybal, handbal en voetbal, maakt een belangrijk onderdeel uit van de buitenschoolse activiteiten op de meidenschool. In 2008 heeft de school de eerste Kagadi ‘marathon’ georganiseerd, waarbij de leerlingen 14 km hebben gerend voor het inzamelen van geld voor, onder andere, dove kinderen. Dit is heel bijzonder als je bedenkt dat de leerlingen van de meidenschool zelf uit arme gezinnen komen. Maar dat weerhoudt hen er niet van om acties op te zetten voor kinderen die nog slechter af zijn dan zijzelf. Maar de URDT meidenschool is ook niet een gewone school….lees meer.

Hoe kun je doneren voor de STV Lekstreek actie?

Natturlijk is na deze actie meer steun altijd welkom:
  1. Stort geld direct op Elimu foundation rekening onder vermelding van Lekstreek voor URDT meidenschool. In dat geval is het aftrekbaar van de belastingen. Lees meer...