Nieuwe Staff Quarters voor de Leraren van URDT GS zijn in gebruik genomen

WildeGanzenLogo

StaffQuaters1 Staffquarters4 Staffquarters3 Staffquarters2

 

Al lang bestond de wens van de school om voor leraren die veraf wonen op het terrein van de URDT woningen neer tezetten. Dat maakt het makkelijker voor de school om goede leraren aan te trekken èn te behouden, en dat komt de kwaliteit van het onderwijs weer ten goede!

In 2019 heeft Elimu hiervoor een samenwerking met Wilde Ganzen gestart en na het bij elkaar brengen van het benodigde bedrag (2/3 door Elimu en 1/3 door Wilde Ganzen) kon er eind 2019 met de bouw van 12 woningenworden begonnen. Er waren de nodige problemen, zoals enorme regens, die het bemoeilijkten om het terrein bouw klaar te maken, en natuurlijk gooide de COVID pandemie een heleboel roet in het eten. Maar desondanks is de bouw gestaag doorgegaan en konden de woningen in de loop van 2021 in gebruik worden genomen. De staf is er erg blij mee!

Stichting Elimu dankt Wilde Ganzen voor de goede samenwerking! Klik hier voor een pdf verslag.

 

Soroptimisten Delft steunen URDT girls school in 2020

LogoSorOp

De Klavervrouwen van Soroptimist Club Delft ondersteunen de URDT meisjesschool dit jaar met €1500!

Deze bijdrage is bedoeld voor het aanschaffen van materialen voor de Science lessen en het financieren van excursies. Tijdens deze excursies leren de meisjes via Inquiry Based Learning een probleem analyseren, en verschillende strategieën bedenken als mogelijke oplossing. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige vrouwen! PixScience1
Dank je wel Klavervrouwen en Soroptimisten Delft!

Regenwater opvang hard aan verbetering toe

Regenwater opvang hard aan verbetering toe.

Vrijwillig aan de slag! Gerard Renkers en Fred Bakema hebben goede herinneringen aan het dak reparatie project in Oktober 2010. Daarom gingen ze terug in 2012 om de water voorziening van de school te verbeteren.

Waren er in het begin 60 meiden de water nodig hadden om te drinken, koken en hun kleren te wassen, nu is de behoefte meer dan verviervoudigd. Dat is veel water, dus veel nieuwe dakgoten, 4 nieuwe water tanks en boeiboarden. 

Het doel van 22.000 euro werd gehaald. Mede dankzij de 2.000 euro van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere en 4.648 euro van de Albert Schweitzer School in Emmeloord