Soroptimisten Delft steunen URDT girls school in 2020

LogoSorOp

De Klavervrouwen van Soroptimist Club Delft ondersteunen de URDT meisjesschool dit jaar met €1500!

Deze bijdrage is bedoeld voor het aanschaffen van materialen voor de Science lessen en het financieren van excursies. Tijdens deze excursies leren de meisjes via Inquiry Based Learning een probleem analyseren, en verschillende strategieën bedenken als mogelijke oplossing. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige vrouwen! PixScience1
Dank je wel Klavervrouwen en Soroptimisten Delft!

Wilde Ganzen helpt met huizen bouwen

Stichting Elimu Foudation (SEF) kreeg in 2017 het verzoek van de URDTGS voor een bijdrage van ongeveer 83.000 euro voor het bouwen van leraren woninigen. Het bestuur heeft toen een fondsenwervingsplan gemaakt en contact gezocht met Wilde Ganzen (WG). Dit project is nu successvol afgerond. Voor meer details kunt u contact opnemen met het bestuur. 

 

Regenwater opvang hard aan verbetering toe

Regenwater opvang hard aan verbetering toe.

Vrijwillig aan de slag! Gerard Renkers en Fred Bakema hebben goede herinneringen aan het dak reparatie project in Oktober 2010. Daarom gingen ze terug in 2012 om de water voorziening van de school te verbeteren.

Waren er in het begin 60 meiden de water nodig hadden om te drinken, koken en hun kleren te wassen, nu is de behoefte meer dan verviervoudigd. Dat is veel water, dus veel nieuwe dakgoten, 4 nieuwe water tanks en boeiboarden. 

Het doel van 22.000 euro werd gehaald. Mede dankzij de 2.000 euro van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere en 4.648 euro van de Albert Schweitzer School in Emmeloord